Webinár: AKO PESTOVAŤ A ZAZIMOVAŤ DROBNÉ OVOCIE

Pestovanie drobného ovocia (ríbezle, egreše, ostružiny, jahody, zemolez kamčatský), ekologické nároky jednotlivých druhov drobného ovocia, starostlivosť o výsadby, sortiment drobného ovocia, výber najdôležitejších chorôb a škodcov, základy rezu.

12€

Webinár: DROBNÁ ARCHITEKTÚRA

Chodníčky, múriky, treláže, altánky, pergoly, plôtiky, terasy, fontánky, mostíky, či umelecké predmety, to všetko a ešte viac zahŕňa slovné spojenie drobná architektúra v záhrade. Ako si vybrať z množstva možností? Ako správne navrhnúť, umiestniť a stvárniť prvky práve vo vašej záhrade, aby boli funkčné a zároveň estetické? A ako ich dostať z papiera do reality? S pomocou permakultúrnych princípov sa na to pozrieme v tomto webinári.

12€

Webinár: ZÁKLADY PERMAKULTÚRY

Permakultúra nie sú vyvýšené záhony, ani bylinkové špirály, dokonca ani bezúdržbová záhrada. Ani pestovanie bez chémie. Nie je to ani filozofia, ani hnutie. Čo sa skrýva za týmto slovom? Dozvieme sa o permakultúrnej etike, o postojoch, ktoré cez tento priezor meníme. Na príkladoch z praxe si predstavíme 12 princípov permakultúry, ktorými napodobňujeme procesy v prírode.

12€

Webinár: VEZMIME ZÁCHRANU STARÝCH ODRÔD DO VLASTNÝCH RÚK

Vegetatívne množenie ovocných drevín - vrúbľovanie, výber materského stromu, odber vrúbľov, uskladnenie vrúbľov, náradie a materiál, základné pravidlá vrúbľovania, výber podpníkov. 4 techniky štepenia pre všetky prípady. Poľné práce po štepení...a ujatí. Sortiment starých odrôd jabloní a hrušiek, s ktorými budete spokojní.

12€

Webinár: HUBY V ZÁHRADE

Huby sú zložité a veľmi prospešné organizmy, vďaka ktorým sa priemieňa drevitá organická hmota na humus a sú dôležitou súčasťou zdravej a živej pôdy. V prírodných a permakultúrnych záhradách nepálíme vetvy a vážíme si ich rozkladu za pomoci húb, protože ich potrebujeme pre tvorbu budúcej úrodnej pôdy. Pozrieme se na to, ako tie "správne" huby do záhrady pozvať a ako ich nenarušovať našim konaním, ako fungujú v komposte aj v kompostovacích kadibudkách. A čo huby pre človeka?  Jednoduché zpôsoby pestovania jedlých húb v záhradách preberieme krok za krokom: hliva ustricová a pľúcna, poľnička topoľová, shi-take. A spomenieme aj ďalšie vhodné pre naše podmienky, aby sme si priniesli “divokost” z lesa bližšie k svojim kuchynským dverám.

12€

Kurz OVOCINÁRSTVO BLÍZKE PRÍRODE – 1. WEBINÁR

V kurze Ovocinárstvo blízke prírode prevedieme účastníkov všetkými základnými témami, ktorými sa ovocinárstvo a ovocinári pri svoje práci zaoberajú. Zameriavame sa pri tom predovšetkým na tradičné a súčasné ekologické prístupy.

Webinár: ARCH 1 – CHODNÍKY, KOMUNIKÁCIE

Máte pozemok vo svahu, takmer nič tam nemôžete robiť? Gratulujeme! Ste šťastným majiteľom obrovského potenciálu! Chcete vedieť, ako ho uchopiť, aké prvky vybrať, aby ste sa mohli po záhrade pohybovať a využívať ju na všetko, po čom túžite? Na tomto webinári máme pre vás obrovskú paletu možností: svahovanie, terasovanie, múry a múriky, schody, rampy, chodníky až do technických detailov, vzorcov, prepočtov. Teraz spravíte vašu záhradu prístupnou a zároveň krásnou.

12€

Kurz OVOCINÁRSTVO BLÍZKE PRÍRODE – 2. WEBINÁR

V kurze Ovocinárstvo blízke prírode prevedieme účastníkov všetkými základnými témami, ktorými sa ovocinárstvo a ovocinári pri svoje práci zaoberajú. Zameriavame sa pri tom predovšetkým na tradičné a súčasné ekologické prístupy.

Webinár: PREDPROJEKTOVÁ PRÍPRAVA

Hľadáte svoje miesto na Zemi? Už ste kúpili pozemok? Už bývate? Na čo všetko treba myslieť predtým, než začneme “kresliť” svoj sen do permakultúrneho dizajnu? Prevedieme vás úskaliami, o ktorých treba vedieť včas. Kataster nehnuteľností, vecné bremená v LV, územný plán obce, inžinierske siete. A čo býva skryté? Limity prírodného prostredia, susedské vzťahy, história miesta, zdroje materialov, sociálne zázemie. ktoré môžu ovplyvniť realizáciu nášho dizajnu a budúcu prevádzku. Pripravili sme pre vás zoznam úloh, ktorý vám pomôže zozbierať dôležité informácie potrebné k uskutočneniu vášho sna.

12€

Kurz OVOCINÁRSTVO BLÍZKE PRÍRODE – 3. WEBINÁR

V kurze Ovocinárstvo blízke prírode prevedieme účastníkov všetkými základnými témami, ktorými sa ovocinárstvo a ovocinári pri svoje práci zaoberajú. Zameriavame sa pri tom predovšetkým na tradičné a súčasné ekologické prístupy.