Na 7 dcl fľašu budeme potrebovať:
→ 2 väčšie mrkvy
→ 1 väčšiu čiernu reďkev alebo viac menších reďkvičiek
→ asi 2 cm koreň zázvoru
→ 0,5 litra vody
→ 1,5 čajovej lyžičky soli, najlepšie himalájskej ružovej

Postup

  1. Vodu spolu so soľou asi 3 minúty povaríme a necháme vychladnúť.
  2. Zeleninu ošúpeme a narežeme na tenké plátky.
  3. Naukladáme do zaváracieho pohára a zalejeme až po vrch vychladenou vodou.
  4. Viečko na pohár iba položíme, neuzatvárame. Takto necháme pri izbovej teplote asi 3 dni kvasiť, potom zeleninu dáme do chladničky a postupne vyjedáme.

 

 

 

 

Autorka receptu a fotografií: Renáta Pástorová