Milí moji sledovatelia a podporovatelia, informujem vás, že som mala celučký mesiac neplatené voľno, ako to už býva pri živnostníkoch ako ja. Školy mali prázdniny, návrhy dizajnov sa nekonzultovali, výsadby v záhradách boli ukončené.
Je to čas, kedy možno nezarábam, ale pracujem s radosťou a láskou na tom, čo ma baví, čo ma teší. Tak sa udržiavam vo fyzickom aj psychickom zdraví. Po celoročnom chodení po Slovensku som bola dlhší čas doma. Teplé a suché počasie v medzisviatočnom čase mi dovolilo piplať sa v mojej záhrade. Ostrihala a očistila som černice, maliny, jahody, liečivky. Navozila som k nim kompost, zamulčovala pôdu. Poprehŕňala som sa v škatuliach so semienkami, vytriedila, objednala som si chýbajúce druhy a nové odrody na testovanie. Ak to niekto pozná, aký je to zážitok a slasť celý rok sa hrabať v zemi, tak isto vie, že hrabať sa v semienkach nie je nič menej. Ako to máte vy?
Nuž a teraz už spokojná, radostná a veselá sa chystám do sveta:-) V minulom roku sme začali so skupinou profi lektorov pod taktovkou Vlada Lobotku chystať akadémiu pre dospelákov Nový príbeh a teraz idem na víkendovku do Skýcova, ktorá opäť pohne (aj permakultúrnym) svetom. Hneď nato budeme pokračovať v bratislavských školách dizajnovaním ďalších záhonov pre jarnú realizáciu s Milanom Klinčokom. A vo februári budem spolu so Zuzkou Kiripolskou Ščasnou a Sylviou Koreňovou lektorovať kurz Permakultúra pre učiteľov v Nitre.
Šup, balím si spacák do batohu a vyrážam. Ktovie, kde všade sa s vami tento rok stretnem 🙂
Autorka textu: Paulína Urdová