- Táto udalosť už prebehla.
Mikrobiológia pôdy v rukách roľníka
4. októbra 2019 13:00 - 6. októbra 2019 14:00
205€Kedy: 4. – 6. októbra 2019 – Brdárka (RV)
Cena: 205 €
Počet miest na kurze: 15
Kurz Mikrobiológia pôdy v rukách roľníka kopíruje metodiku príručky “ Manuál o mikrobiológii pri mineralizácii pôdy v rukách roľníka“ od mexického autora N Simona. Ponúka jednoduchým spôsobom pochopenie niektorých vzťahov, funkcií a možností pri zásahoch roľníka v ekosystéme, pri regenerácii pôdy, alebo udržateľnej produkcii.
Kurz je viac než z polovice praktický, kde sa účastník má možnosť fyzicky priučiť niektorým procesom. Teória obsahuje množstvo informácií o procesoch ktoré nevidíme, ale sa dejú.
Účastník kurzu sa naučí vytvárať podmienky na rozvoj benefitnej mikrobiológie a možnosti jej využitia v praxi.
Každý účastník kurzu si musí priniesť na kurz: 1/2 kg vlastnej pôdy, lupu
SYLABY:
I. Pôda
Formácia pôdy
Čo je pôda
Úlohy jednotlivých minerálnych prvkov pri výžive rastliny
Kamenné múčky
Teória trofobiózy
Úvod o práci s ryžovým médiom
II. Život v pôde
Predstavenie niektorých zo známych mikroorganizmov
Pohľad do pôdy, niektoré jednoduché techniky zistenia F:B stavu
III. Lesné mikroorganizmy
Zber lesných mikroorganizmov
Založenie rozmnožovne
Teória o možnostiach
Aktivácia I , II, III
Chelatácie
IV. Remeselné rozmnožovanie niektorých benefitných mikroorganizmov
Aeróbne, neaeróbne a symbiotické procesy
V. Práca s mikroorganizmami kravského lajna
Práca s kravským lajnom ako so zdrojom mikrobiológie
Lektor kurzu: Timotej Szabo
Dobrodruh a cestovateľ , ktorý sa usadil na juhu Slovenska. Pestovateľ a remeselný výrobca koreninovej papriky. Milovník kompostovania. Usadlík v centre dediny.
Pri hľadaní riešení pre svoje pestovateľské problémy, som zachytil hromadu informácií a výuky , ktoré ponúkajú špecialisti na organické pestovanie v Strednej a Južnej Amerike . Štúdium na seminári zameranom na Kvalitatívnu analýzu pôdy v Španielsku, mi otvorilo dvere na ďalšiu spoluprácu s učiteľmi a vedcami z latinsko-amerického prostredia. S radosťou sa podelím o informácie a metódy , ktoré som sa naučil. Okrem Mikrobiologie v rukách roľníka sa venujem aj Chromatografii pôdy a kompostu ( chromatografia na horizontálny papier ). Je to kvalitatívna analýza prítomnosti mikrobiológie a kvality vzťahov v pôde, určenie kvality kompostu.