Mikrobiológia pôdy v rukách roľníka

Nahrávam Udalosti

« Všetky Udalosti

  • Táto udalosť už prebehla.

Mikrobiológia pôdy v rukách roľníka

október 4o 13:00 - október 6o 14:00

205€

Kedy: 4. – 6. októbra 2019 – Brdárka (RV)
Cena: 205 €
Počet miest na kurze: 15

Kurz Mikrobiológia pôdy v rukách roľníka kopíruje metodiku príručky  “ Manuál o mikrobiológii pri mineralizácii pôdy v rukách roľníka“ od mexického autora N Simona. Ponúka jednoduchým spôsobom pochopenie niektorých vzťahov, funkcií a možností pri zásahoch roľníka v ekosystéme, pri regenerácii pôdy, alebo udržateľnej produkcii.
Kurz je viac než z polovice praktický, kde sa účastník má možnosť fyzicky priučiť niektorým procesom. Teória  obsahuje množstvo informácií o procesoch ktoré nevidíme, ale sa dejú.
Účastník kurzu sa naučí vytvárať podmienky na rozvoj benefitnej mikrobiológie a možnosti jej využitia v praxi. 

Každý účastník kurzu si musí priniesť na kurz:  1/2 kg vlastnej pôdy, lupu

SYLABY:

I. Pôda
Formácia pôdy
Čo je pôda
Úlohy jednotlivých minerálnych prvkov pri výžive rastliny
Kamenné múčky
Teória trofobiózy
Úvod o práci s ryžovým médiom

II. Život v pôde
Predstavenie niektorých zo známych mikroorganizmov
Pohľad do pôdy, niektoré jednoduché techniky zistenia F:B stavu

III. Lesné mikroorganizmy
Zber lesných mikroorganizmov
Založenie rozmnožovne
Teória o možnostiach
Aktivácia I , II, III
Chelatácie

IV. Remeselné rozmnožovanie niektorých benefitných mikroorganizmov
Aeróbne, neaeróbne a symbiotické procesy

V. Práca s mikroorganizmami kravského lajna
Práca s kravským lajnom ako so zdrojom mikrobiológie


Lektor kurzu: Timotej Szabo
Dobrodruh a cestovateľ , ktorý sa usadil na juhu Slovenska. Pestovateľ a remeselný výrobca koreninovej papriky. Milovník kompostovania.  Usadlík v centre dediny.
Pri hľadaní riešení pre svoje pestovateľské problémy, som zachytil  hromadu informácií a výuky , ktoré ponúkajú špecialisti na organické pestovanie v Strednej a Južnej Amerike . Štúdium na seminári zameranom na Kvalitatívnu analýzu pôdy v Španielsku, mi otvorilo dvere na ďalšiu spoluprácu s učiteľmi a vedcami z latinsko-amerického prostredia. S radosťou sa podelím o informácie a metódy , ktoré som sa naučil. Okrem Mikrobiologie v rukách roľníka sa venujem aj Chromatografii pôdy a kompostu ( chromatografia na horizontálny papier ). Je to kvalitatívna analýza prítomnosti mikrobiológie a kvality vzťahov v pôde, určenie kvality kompostu.

Prihlásenie na kurz

Základná cena kurzu je 205 € (lektorné, plná penzia, ubytovanie, občerstvenie, študijný materiál)
Ak máte záujem absolvovať tento kurz prihláste sa cez formulár

Pre viac informácií nás môžete kontaktovať cez  tento  formulár aj telefonicky:
Marcel Antal – marsel@alter-nativa.sk  +421903 318 499

Zľavy z ceny kurzu

Zľavu si uplatňujte, pokiaľ skutočne máte pocit, že pre Vás neexistuje spôsob ako uhradiť plnú sumu.
Individuálna zľava po vzájomnej dohode – ak je cena kurzu jediné, čo Vás od neho odrádza, tak nás kontaktujte a spoločne nájdeme riešenie.

Podrobnosti

Začiatok:
október 4o 13:00
Koniec:
október 6o 14:00
Cena:
205€
Webstránka:
https://alter-nativa.sk/2019/07/23/mikrobiologia-pody-v-rukach-rolnika-kurz-oktober-2019/

Organizátor

Alter Nativa
Telefón:
+421903 318 499
Email:
marsel@alter-nativa.sk

Miesto udalosti

Brdárka
Brdarka 9
Brdarka, 049 34 Slovenská republika
+ Google Map